SEC als Sportnetwerk: Werkweek Simone

Ik ben Simone Langhout en ben combinatiefunctionaris bij het SEC. Tijdens mijn werkzaamheden daag ik verschillende doelgroepen uit om te bewegen.

Het verzorgen van bewegingsonderwijs op basisschool Hertogin Johanna locatie A en op de Nicolaasschool is één van mijn taken. Bij het verzorgen van deze lessen werk ik samen met de groepsdocenten en sportcontactpersonen van de scholen. Daarnaast overleg ik met verschillende SEC collega’s over de inhoud van de lessen.

Ook ben ik actief bij Berghem Sport. Bij deze vereniging begeleid ik studenten van De Leijgraaf bij het geven van trainingen aan kinderen. Om dit in goede banen te leiden, overleg ik met de studenten en met een aantal leden van Berghem Sport. Samen met een SEC collega bespreken we de kwaliteiten en prestaties van de studenten.

Verschillende combinatiefunctionarissen trekken rond door de gemeente Oss om beweegactiviteiten voor kinderen te organiseren. Onder de naam SEC on Tour wordt hierbij samengewerkt met partners. Op dit moment verzorg ik een SEC on Tour activiteit bij basisschool De Teugelaar. Samen met de directrice van deze school wordt het programma samengesteld en wordt de opkomst besproken.

Ten slotte ben ik betrokken bij de beweeggroepen voor ouderen van ONS welzijn. Op drie dagen begeleid ik verschillende groepen van ONS welzijn op verschillende locaties in Oss en Haren. In overleg met een projectmedewerker van het SEC wordt de inhoud van deze lessen afgestemd.

Als combinatiefunctionaris is het mijn taak om de verschillende activiteiten en partners aan elkaar te koppelen. Zo maak ik bijvoorbeeld op de scholen en bij Berghem Sport kinderen enthousiast voor de SEC on Tour activiteiten. Duidelijke communicatie naar de partners is hierbij mijn uitgangspunt.

Door promotiemateriaal te verspreiden op scholen en sportverenigingen wordt er gewerkt aan de bekendheid van de activiteiten. Maar in het geval van aankomende activiteiten wordt er ook tijdens SEC on Tour promotie gemaakt voor aankomende activiteiten.