SEC en Het Hooghuis breiden samenwerking uit

Het Sport Expertise Centrum (SEC) en Het Hooghuis gaan de aankomende drie jaar intensiever samenwerken op het gebied van bewegen en sport in het kader van de Gezonde School. Een intensievere samenwerking tussen onderwijs en sport en bewegen en een gerichte aanpak leiden tot gezonde(re) leerlingen. Woensdag 4 juli hebben beide partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 

Op alle locaties werkt Het Hooghuis structureel aan gezondheid volgens de landelijke richtlijnen van de Gezonde School. Ze willen onze leerlingen al op jonge leeftijd bewust maken van een gezonde leefstijl. De Gezonde School heeft een aantal gezondheidsthema’s uitgewerkt, zoals ‘voeding’, ‘bewegen en sport’ en ‘roken en alcohol- en drugspreventie’.

Het SEC gaat Het Hooghuis ondersteunen bij de afname van fittesten voor alle tweedejaars leerlingen, het aanbieden van sportactiviteiten na schooltijd en de positionering van de Gezonde School. Daarnaast ontvangen alle leerlingen van Het Hooghuis in het nieuwe schooljaar een sportkaart waarmee ze korting krijgen op sport en lifestyle.

Marc Ghering, directeur van het SEC, is erg blij met de huidige samenwerking. “Er gaat geen dag voorbij dat bewegen, sport en gezondheid niet in het nieuws komt. Het is dus van groot belang dat zo’n grote onderwijsgroep als Het Hooghuis een gezonde leefstijl van de leerlingen zo hoog in het vaandel heeft staan en wij daar ondersteuning bij kunnen bieden. Fijn dat we hier nóg intensiever samen de schouders onder zetten. Een mooie volgende stap.”

Jeroen Donders van Het Hooghuis beaamt dit: “Bij Het Hooghuis gaan leren en aandacht voor een gezonde leefstijl hand in hand. Het is een kernwaarde binnen ons onderwijs, waar we al jaren intensief mee bezig zijn. Het Sport Expertise Centrum is daarbij met haar specifieke expertise al jaren een belangrijke partner en we zijn blij dat we gezamenlijk de volgende stap gaan zetten binnen de ambities van de Gezonde School.”