SEC gaat samen met verenigingen voor 52 weken per jaar sport- en beweegaanbod op de Rusheuvel!

Vanaf januari heeft Stef Theijssen de rol van coördinator op sportpark de Rusheuvel (Coos). Dat wil zeggen dat er extra tijd en energie in het ondersteunen van de verenigingen gestoken wordt. Samen met sportaanbieders, maatschappelijke partners, bedrijven, gemeente Oss en buurtbewoners bouwt Coos aan de vitale vereniging. Wat dat exact inhoudt, zie je in deze video. Om samen met alle partners te werken aan deze vitale vereniging, zal Stef actief op de nieuwe werkplek bij MHC Oss zijn.

Wat is een vitale vereniging?
Bij een vitale vereniging staat sport nog steeds centraal, maar is dit niet meer de enige functie van een vereniging. Het wordt een plek waar buurtbewoners samenkomen en waar het hele jaar door aanbod van activiteiten is. De vereniging als spil in het maatschappelijke speelveld.

52 weken per jaar sport- en beweegaanbod
Samen met alle partners wordt het (aangepaste) sportaanbod versterkt en uitgebreid, met als doel 52 weken per jaar diverse sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor meerdere doelgroepen op sportpark de Rusheuvel. De kwantiteit én kwaliteit van dit sportaanbod wordt geborgd door een deskundig kader. Daarnaast is er keuze uit verschillende lidmaatschapsvormen.

De komende periode ligt de focus op het opzetten en/of versterken van het onderstaande sportaanbod:
– Multisportclub TREX – verschillende sport- en beweegactiviteiten op diverse locaties die aansluiten op de belevingswereld van kinderen tot en met 12 jaar.

– Het aangepast sportaanbod – Samen met Bijzonder Aktief, Korfbalvereniging DOT Oss, MHC Oss, Tafeltennisvereniging OTTC, s.v. O.S.S.’20, Turnoss en TOGO werken we samen om dit aanbod te versterken

– OldStars – Aangepaste sport- en spelvormen voor 55-plussers om sociaal en fysiek in beweging te blijven.

Actief aanwezig op de Rusheuvel
Door fysiek aanwezig te zijn op het sportpark willen we de verbinding met en tussen de sportaanbieders versterken. De komende periode sluit Stef aan bij bestuursvergadering van verschillende sportaanbieders om te achterhalen waarbij ondersteund, ontzorgd of samengewerkt kan worden.

Daarnaast zal ook Tom van Ooij aanwezig zijn op de werkplek bij MHC Oss. Hij gaat dit voornamelijk combineren met zijn uitvoerende taken als trainersbegeleider op de velden van de hockeyvereniging. 

Meer weten over de vitale vereniging? Of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met Stef Theijssen via: stef@sport-expertise-centrum.nl.