Sociaal FITaal Geffen – Lith

In de week van 4 september ontvangen mensen met een leeftijd van jaar 70 en ouder uit Geffen, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren-Kessel en Teeffelen een informatiebrief ondertekend door wethouder Kees van Geffen. Deze brief heeft betrekking op het project Sociaal FITaal wat in opdracht is van de gemeente Oss en wordt uitgevoerd door Sport Expertise Centrum, GGD, ONS welzijn en BrabantZorg.

Sociaal FITaal is een beweeg- en gezondheidsprogramma voor senioren die weinig of niet bewegen, meer sociale contacten willen en vitaler in het leven willen staan. Alle 70 plussers zullen tussen 2 oktober en 13 oktober huis-aan-huis benaderd worden met de vragen ‘wat wil je’, ‘wat kun je’ en ‘wat heb je nodig’. Hiernaast worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een vitaliteitsdag op dinsdag 28 november (De Koppellinck, Geffen) of donderdag 30 november (De Snoeck, Lith).

Het doel is om hulpvragen op te halen die o.a. variëren van aansluiten bij een beweeggroep, gezonde voeding, eenzaamheid, valpreventie, huishoudelijke of financiële hulp. Uiteindelijk zal deze hulpvraag gekoppeld worden aan een professional en (lokaal) aanbod.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen bij dit project? Neem dan contact op met Sonja Haven (sonja.haven@brabantzorg.eu) of Justin Hendriks (justin@sport-expertise-centrum.nl).