Sport doet iets met je

Sport doet iets met je. Dat is het thema van de Nationale Sportweek die vandaag van start gaat. Sport maakt je fitter, het verbroedert en leert je bijvoorbeeld grenzen verleggen. Veel mensen zijn lid van een sportvereniging of gaan zelf een rondje hardlopen of fietsen. Maar er zijn in Oss nog veel meer mogelijkheden om te sporten en bewegen. We geven je 4 opties en leggen uit wat deze sportlessen precies met je doen.

Try-out Sports
Bij Try-out Sports maken kinderen kennis met een sport die ze nog niet zo goed kennen om zo te ontdekken wat ze leuk vinden. Door Try-out Sports leren kinderen andere kinderen kennen en vinden ze misschien wel een sport die ze jaren blijven doen. Ook als het kind al zo’n sport heeft gevonden is Try-out Sports heel nuttig. Het is goed voor een kind om sportief zo breed mogelijk uitgedaagd te worden. Dit komt ook weer van pas tijdens de ‘favoriete’ sport. Maar bovenal staat bij Try-out Sports plezier centraal en is het gewoon leuk om eens wat nieuws te proberen.
Bekijk de Try-out Sports cursussen

Naschoolse Sport
Basisschoolkinderen kunnen ook meedoen aan de Naschoolse Sport. Bij Naschoolse Sport sporten de kinderen met andere kinderen van hun basisschool. Het is altijd weer een verrassing wat er op het programma staat. De lessen zijn afwisselend en bovendien gezond! De kinderen leren kinderen uit andere klassen beter kennen en maken misschien wel nieuwe vriendschappen.
Bekijk de Naschoolse Sport lessen

Buurtsport
Sport en spel zorgen voor verbroedering. In de Osse wijken wordt er daarom na schooltijd gesport en gespeeld tijdens de Buurtsport. Omdat plezier bij de Buurtsport voorop staat, wordt er gezorgd voor veel afwisseling in sport- en spelvormen. Door in de wijk te sporten leer je je buurtgenoten kennen en maak je nieuwe vrienden.
Bekijk de Buurtsport momenten

Sociaal Vitaal
Je bent nooit te oud om lekker actief bezig te zijn. Bij Sociaal Vitaal ligt de nadruk, naast het sporten, op het sociale aspect. Zo wordt er na afloop gezamenlijk koffie gedronken. Door Sociaal Vitaal krijg je meer zelfvertrouwen en leer je nieuwe mensen kennen.
Bekijk de Sociaal Vitaal momenten