Sport Expertise Centrum organiseert Unieke Family Fun Festival

Het Sport Expertise Centrum (SEC) organiseert samen met een aantal partners op 22 juni het Unieke Family Fun Festival. Dit beweegfestival is voor alle gezinnen waarin in ieder geval één gezinslid te maken heeft met een lichamelijke of verstandelijke beperking (ook gedragsproblematieken als ASS/ADHD). Zo kan het hele gezin zorgeloos genieten van een heerlijke middag beweging en plezier onder begeleiding van kundige docenten en sportinstructeurs.

‘Het idee is ontstaan omdat wij eigenlijk geen evenement op de kaart zagen staan waarin gezinnen met elkaar op konden trekken’, aldus Tom van Ooij van het SEC. Veel evenementen zijn gericht op de individuele deelnemer die doordeweeks samen met diverse dagbestedingen langskomen. Natuurlijk is het heel belangrijk om zo gezamenlijk de doelgroep te kunnen bedienen, maar hoe mooi zou het zijn als er gezinnen eens een keer samen kunnen genieten van te gekke activiteiten. Tom Linssen, vanuit het SEC verantwoordelijk voor Uniek Sporten in de gemeente Bernheze, vertelt: ‘Families en samengestelde gezinnen moeten door de jaren heen vaak veel offers maken om hun leven zo in te delen dat het voor iedereen in het gezin werkt. We willen laten zien dat we er ook voor hun zijn en dat we familie en samenzijn belangrijk vinden. We hopen dat ze als gezin een fijne dag zullen beleven.’

Wat kunnen deelnemers verwachten?
De velden van de hockeyclub MHC Oss zullen vol staan met te gekke activiteiten als springkussens, een stormbaan, evenwichtsparkoers, lasergames, Playtech, Silent Swing en veel meer. Sportaanbieders bieden ieder half uur een sportieve clinic aan waar je je voor kunt inschrijven. En daarnaast is er mogelijkheid om geschminkt te worden en als gezin een foto te maken in onze fotobooth. Een DJ zal het festival muzikaal begeleiden.

Het terrein van MHC Oss, op Sportpark Rusheuvel, is van 11:00 tot 15:00 uur open voor gezinnen, maar je kan ook individueel inschrijven. Een gezinsticket kost slechts €10,- en er mogen met dit ticket maar liefst 4 mensen mee naar het festival. Een individuele inschrijving kost €5,-.  Inschrijven kan via MoveOss. Het evenement is voor jong en oud en iedereen is uiteraard welkom. Onder de eerste 50 inschrijvingen verloten we twee ‘Boomstammetjes’ t.w.v. 50 euro, gesponsord door restaurant Bomenpark. Zo kan het gezin na afloop van het Unieke Family Fun Festival nog even doorgaan met genieten!