Sport Expertise Centrum viert 10-jarig jubileum met activiteitenweekend

Dit jaar bestaat het Sport Expertise Centrum 10 jaar. Om dit te vieren organiseert het SEC diverse activiteiten op 16, 17 en 18 juli.

Op vrijdag 16 juli wordt het weekend afgetrapt met een Daily Mile op basisscholen in de gemeente Oss. In de aanloop naar 16 juli worden de basisscholen in de gemeente al uitgedaagd om The Daily Mile te integreren in hun lesprogramma. De kick-off van dit traject vindt plaats op 26 maart. Op vrijdagmiddag 16 juli worden samenwerkingspartners en de Osse politiek uitgenodigd voor een receptie met een gastspreker.

Zaterdag 17 juli staat helemaal in het teken van CrOSSing. Bij CrOsSing worden deelnemers uitgedaagd om opdrachten uit voeren in de gemeente Oss. Hierbij mogen deelnemers zich alleen rennend, fietsend of wandelend voortbewegen. CrOSSing richt zich volledig op families. In aanloop naar 17 juli vinden er op verschillende plekken in de gemeente voorrondes plaats. De winnaars van deze voorrondes nemen deel aan de finaledag op 17 juli.

Het jubileumweekend wordt afgesloten op zondag 18 juli. De dag start met een buurtontbijt voor bewoners van een wijk. In deze wijk worden bewoners de hele dag uitgedaagd met leuke spellen.

De komende weken volgt meer informatie over de activiteiten via de kanalen van het SEC.

Coronamaatregelen
Omdat het nu nog niet in te schatten is wat de maatregelen in juli zijn, werkt het SEC verschillende scenario’s uit voor de activiteiten.