Sporting gelanceerd op Het Hooghuis

Op donderdag 8 november heeft op het Mondriaan College de lancering van ‘Sporting’ plaatsgevonden. De leerlingen en medewerkers van alle scholen van Het Hooghuis ontvingen een pas waarmee ze korting krijgen op diverse (sport)activiteiten en producten.

Eerste pas
De lancering werd geopend door Maartje van Beerendonk, teamleidster van het Mondriaan College. Na de aftrap overhandigde wethouder Kees van Geffen de eerste pas aan docenten Niels van Casteren en Ton de Jong. Zij zetten zich in voor Het Hooghuis als Gezonde School. Het hoogtepunt van de lancering was een spectaculaire demonstratie acrogym die werd gegeven door topsportleerlingen van Het Hooghuis.

Kortingen en proeflessen
De leerlingen en medewerkers van alle Hooghuis locaties kunnen zich vanaf nu aanmelden via een speciaal voor Het Hooghuis ontwikkelde website. Op vertoon van de Sporting pas krijgen leerlingen en medewerkers kortingen en gratis proeflessen bij diverse aanbieders, zoals Fitland, Top Oss en Alpine World Oss. Er zijn tot nu toe al ruim 400 aanmeldingen binnen voor Sporting.

Gezonde School
Het Hooghuis en het Sport Expertise Centrum werken al langer samen op het gebied van bewegen en sport in het kader van de Gezonde School. Het Hooghuis wil leerlingen al op jonge leeftijd bewust maken van een gezonde levensstijl. De Sporting pas is een mooi voorbeeld van de samenwerking en is een middel om jongeren te stimuleren om een (nog) gezonde(re) levensstijl aan te nemen.

Tevredenheid
Marc Ghering, directeur van het SEC, is tevreden met de lancering van de Sporting pas. ‘Sporting is een innovatief uitvloeisel van een prettige kwalitatieve samenwerking met Het Hooghuis en het platform van Sport & Leisure in de regio Oss. Door middel van Sporting komt bewegen weer op het netvlies van de leerlingen van Het Hooghuis en draagt het bij aan een gezonde leefstijl.’

Ook Jeroen Donders, lid centrale directie van Het Hooghuis, is erg blij met de Sporting pas: ‘Deze pas is een prachtige aanvulling op de wijze waarop we ons beleid van de Gezonde School kunnen vormgeven. Vitaliteit en gezondheid zijn zeer actuele maatschappelijke thema’s. Met onze scholengroep willen we hierin een voorbeeld zijn; verandering van gedrag begint daarbij met aandacht en facilitering. Ik ben er trots op dat we op deze manier leerlingen en collega’s van Het Hooghuis nog beter in staat stellen om gezonde keuzes te maken.’