Sportpark de Rusheuvel gaat voor duurzaam

Sportpark de Rusheuvel moet in 2020 neutraal zijn. Dat is de wens van negen sportverenigingen, Het Sport Expertise Centrum, R.M.S. Advies en de gemeente Oss.  Dit is een uniek project waarbij negen sportverenigingen met een eigen clubgebouw worden omgedoopt tot een energieneutraal sportpark de Rusheuvel. “Door de sportverenigingen vanaf de eerste plannen erbij te betrekken heerst er een community gevoel. Dat versterkt de plannen enorm” aldus Tom Driessen van het Sport Expertise Centrum.

Voor de sportverenigingen levert het vele voordelen op. Door de samenwerking worden kosten bespaard op bijvoorbeeld inkoop van materialen. Daarnaast verdwijnen de energiekosten volledig en op deze manier besparen de verenigingen geld en kunnen ze het op een andere manier investeren in de vereniging. Ricardo van Eer (Tennisvereniging Helios): “Het is een grote investering die uiteindelijk zijn voordelen oplevert voor de vereniging. Hiervoor creëren we draagvlak bij de leden om samen een sterker sportpark te worden en werken daarbij stap voor stap naar een energieneutraal sportpark.”

Het is vanuit de gemeente Oss een jarenlange wens om een energieneutraal sportpark te realiseren. Wethouder van duurzaamheid en milieu, Johan van der Schoot is het daarmee eens: “Wij zijn blij met dit initiatief vanuit de verenigingen. Alleen met de inspanning van alle partijen maken we Oss energieneutraal. Uiteraard werken wij er volop aan mee om dit tot een succes te maken”

Voor bedrijven is het interessant om zich te verbinden aan het project in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op voorhand moet er door de partijen geïnvesteerd worden in onder andere LED verlichting, zonnepanelen, energie-installaties, isolatie van het clubgebouw etc. waarvoor de verenigingen niet altijd het geld hebben klaarliggen. De partijen zoeken nog bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en bij willen dragen om één van de grotere sportparken van Nederland energieneutraal te maken. Geïnteresseerden mogen zich melden bij Tom Driessen