Trainersbegeleiding – Einde van seizoen 2020-2021

Het seizoen bij hockeyclub MHC Oss zit er weer op. Zowel voor de hockeyers als voor de trainers. De hockeyballen zijn opgeruimd, de hesjes uitgewassen en de hockeysticks staan tijdelijk in de kast. Maar wat een seizoen was het weer. Een seizoen vol met ups en downs, aanpassingen, en toch enthousiast vooruit willen binnen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de coronacrisis.

Ging de trainersbegeleiding allemaal naar wens dit jaar? Een hele hoop zaken binnen dit kader gelukkig wel. Toch merk je dat door de hele coronasituatie er ook wat zaken bij in zijn geslopen. Met als hoofdpunt de opleidingen tot Hockeytrainer 2 van de KNHB. Normaliter biedt MHC Oss hun clubtrainers een mooie en goede hockeyopleiding aan voor hen die daar interesse in hebben. Helaas ging deze cursus afgelopen jaar niet door. Dat is zonde, want meer kennis zorgt 9 van de 10 keer voor meer motivatie en plezier bij zowel trainers áls deelnemers. Toch vind ik het knap dat de veelal jonge clubtrainers zich staande hebben weten te houden dit jaar. Met veel toewijding en enthousiasme hebben zij de jongste jeugdafdeling van MHC Oss technisch en tactisch weten te versterken.

Voor mij als trainersbegeleider bij deze mooie club is de afsluitende periode altijd een belangrijk moment. De evaluaties van de jeugdtrainers met betrekking tot afgelopen seizoen worden ingevuld en ingeleverd. En daarnaast start ook de werving weer op voor de jeugdtrainers voor komend seizoen. Als laatste presenteren alle resultaten en tussentijdse beoordelingen naar de Technische Commissie. Even flink knallen, maar daarna wacht ook voor mij een heerlijke vakantie. Tot volgend seizoen!