Try-out Sports komt er weer aan!

Het Sport Expertise Centrum (SEC) heeft in samenwerking met de Osse sportverenigingen weer een ruim aanbod aan sportcursussen weten samen te stellen. Hierdoor kunnen alle basisscholieren in de gemeente Oss snuffelen aan een sport waar zij interesse voor hebben. Vanaf maandag 16 september kunnen de deelnemers zichzelf inschrijven voor ruim 40 verschillende cursussen. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost €10,- per deelnemer.

Wat is Try-out Sports?
Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met de verenigingen en andere sportaanbieders. De verenigingen verzorgen de kennismakingscursussen en het SEC zorgt voor de promotie, communicatie en administratie van alle inschrijvingen. Het doel is om zoveel mogelijk Osse basisscholieren kennis te laten maken met verschillende sporten om ze zo te laten ontdekken wat ze leuk vinden, ook als ze al lid zijn van een vereniging!

Waarom is Try-out Sports goed voor je?
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het juist van belang is om een kind in de leeftijdscategorie 4-9 jaar zo breed mogelijk sportief uit te dagen. Hierdoor plant je als het ware de zaadjes die in de leeftijdsfase 10-16 jaar kunnen gaan ontkiemen. Het kind zal in deze fase dan sneller leren en informatie tot zich kunnen nemen. Je creëert door een bredere investering dus de voorwaarden en faciliteiten om tot betere prestaties te komen.

Hoe kan je inschrijven voor Try-out Sports?
Vanaf 26 augustus worden er promotieposters uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente Oss met daarop het volledige cursusaanbod. Op de website https://www.sport-expertise-centrum.nl/product-categorie/sportactiviteiten/ is het cursusaanbod ook nu al te bekijken. Inschrijven voor cursussen kan ook op deze website, maar is pas mogelijk vanaf maandag 16 september om 12:00 uur.

De kinderen kunnen samen met de ouders/verzorgers rustig thuis een keuze maken uit één of meerdere sporten waarmee zij graag kennis willen maken. Het is wel verstandig om dit voor 16 september al te doen, want bij sommige cursussen is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en geldt de regel: vol is vol. De eerste cursussen worden gegeven vanaf maandag 1 oktober.

Wil je op de hoogte blijven over Try-out Sports? Like dan de facebookpagina: www.facebook.com/sportexpertisecentrum. Hier delen wij de leukste foto’s en filmpjes van verschillende cursussen.