Tweede editie Esports Showcase vindt plaats in kerstvakantie

Op dinsdag 22 december vindt de tweede editie van de Esports Showcase plaats. Sportcentrum De Rusheuvel wordt dan omgebouwd tot plek om te gamen en om te bewegen. Tijdens deze dag komen jeugd en jongeren in beweging door middel van esports en dat zal zowel digitaal als fysiek zijn. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met House of Esports, MHC Oss en O.S.S.’20.

Beide werelden komen steeds dichter bij elkaar. Gamen wint wereldwijd aan populariteit onder jongeren. Dat bleek ook wel uit de eerste editie in de herfstvakantie. Toen namen ongeveer 90 jongeren deel aan de activiteit in Berghem. Het Sport Expertise Centrum organiseert dit jaar, in samenwerking met House of Esports uit Rotterdam en partners van het Osse Sportakkoord, meerdere showcases rondom Esports. Dit om jongeren uit te dagen met (virtueel) bewegen en om meer draagvlak te creëren in de gemeente Oss voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij.

Inschrijven voor deze dag is verplicht en kan tot en met 20 december. Gedurende het schooljaar zullen er nog twee van deze Esports showcases plaatsvinden. Voor meer informatie over de activiteit en om aan te melden klik hier.