Uitreiking Unieke Sportdromen

Inleiding
Er zijn 1,7 miljoen Nederlanders in de leeftijd van 12 tot 79 jaar met een motorische, auditieve, visuele of verstandelijke beperking. Slechts 34% van deze groep is aan het sporten en bewegen tegenover 59% van de gehele bevolking. Helaas een erg groot verschil. Maar toch hoeft een beperking geen belemmering te zijn om te kunnen sporten. En daarom kwam Uniek Sporten Brabant, met steun van het BrabantSport Fonds, met het project Sportdromen.

Inwoners uit Oss hadden de mogelijkheid om online hun sportdroom in te dienen. Vervolgens heeft de jury een aantal van deze dromen geselecteerd. Door middel van een extra steuntje in de rug worden deze dromen nu werkelijkheid! 

Uitreiking
Op 25 mei vond de officiële uitreiking plaats en ontvingen de winnaars de cheque van wethouder Jacco Peter Hooiveld. Hij ging samen met Stef Theijssen (Coördinator Uniek Sporten) en Justin Hendriks op pad om dit op een feestelijke wijze te vieren. Hoe dit er uitzag zie je hier.

In totaal gaan er vier sportdromen in vervulling:
– Monique schaft een handbike aan en doet mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk waar ze een parcours van 20 km en 867 hoogtemeters aflegt.
– Arno gaat onder intensieve begeleiding paardrijden. Hij vindt dieren en sport erg leuk en kan dat op deze manier combineren. Daarnaast is dit erg goed om zijn lichaamshouding te ontwikkelen.
– A-Jay zijn allergrootste droom is turnen, maar voorheen lukte dit niet vanwege de vele prikkels. Nu gaat hij aan de hand van 1-op-1 begeleiding diverse onderdelen van turnen ontdekken.   
– Dycke is erg graag in het water, maar had niet de mogelijkheid om deel te nemen aan zwemlessen. Door 1-op-1 begeleiding kan ze toch haar diploma halen.  

Iedereen kan sporten binnen gemeente Oss
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. In Oss zetten meerdere partners van het Osse Sport- en Preventieakkoord zich namelijk in voor het aangepaste sportaanbod binnen de gemeente. Hiermee wordt het sport- en beweegaanbod inzichtelijk en toegankelijk voor alle inwoners van 0 tot 100 jaar.

Heb jij ergens hulp bij nodig? Of wil je graag kosteloos sportadvies? Neem dan contact op met Stef Theijssen via stef@sport-expertise-centrum.nl.