UniK verlengt samenwerking met Sport Expertise Centrum

Anne-Marie Eeftink (bestuurder UniK) en Marc Ghering (directeur Sport Expertise Centrum) tekenden op 8 maart een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Door deze verlenging kunnen klanten van UniK ook in 2023 blijven deelnemen verschillende programma’s die het SEC aanbiedt.

Met de ondertekening van de overeenkomst wordt de kracht van sport en bewegen als middel nog eens onderstreept.

UniK ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een hulpvraag op verstandelijk, lichamelijk of gedragsmatig gebied. Dat kan bijvoorbeeld bij opvoedvragen, ontwikkelen en leren, zelfstandig wonen, een fijne zinvolle dagbesteding of begeleid werken.

Tijdens Sportmaat wordt sport en bewegen ingezet om mensen die mentale uitdagingen ervaren, veerkrachtiger te maken, zodat zij uiteindelijk veilig kunnen participeren binnen de samenleving. UniK gelooft in de kracht van haar klanten en stimuleert hen daarbij om zichzelf te blijven ontwikkelen. Tijdens Sportmaat kunnen ze dat ook samen met anderen doen. Onder begeleiding van SEC-professionals volgen klanten van UniK met een gerichte ondersteuningsvraag, collectief het programma Sportmaat waarbij zij wekelijks op maat in beweging zijn.

Binnen de dagbesteding van UniK, in Wijkhuis de Haard, wordt een vast beweegmoment georganiseerd door het SEC. Naast klanten van UniK is dit ook toegankelijk voor andere Haardbezoekers. Tijdens dit vaste moment maken klanten kennis met (verschillende) bewegingsvormen met als doel de positieve gezondheid te ondersteunen.

UniK zoekt ook de samenwerking met het SEC op het gebied van Uniek Sporten. Uniek Sporten bevordert de sportparticipatie van mensen van alle leeftijden met een beperking. UniK en het SEC starten binnen het project Buiten spelen = buiten bewegen een pilot voor kinderen die (nog) niet een passend aanbod hebben gevonden binnen het reguliere verenigingsleven of de gehandicapte sport. Tijdens de pilot gaan ze samen met ouders, buursportcoaches en gezinsondersteuners actief aan de slag en worden kinderen actief betrokken bij de organisatie van het aanbod. Met als doel om de behoefte van deze doelgroep in kaart te brengen en kinderen structureel meer te laten bewegen.

Anne-Marie Eeftink en Marc Ghering zijn blij met de overeenkomst:

Anne-Marie: ‘Vanuit Positieve gezondheid kijken we breder naar gezondheid, voor klanten en onze medewerkers. Daar horen sport en bewegen zeker bij. Voor onze klanten is een gezonde levensstijl niet altijd even vanzelfsprekend. We willen ze graag ondersteunen om zich fitter te voelen en zo ook écht mee te kunnen doen. We kijken uit naar wat we samen in beweging gaan zetten!’

Marc: ‘Wij zijn blij dat we sport en bewegen als middel kunnen inzetten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Bewegen is in dit geval echt vooruitgaan.’