Vier organisaties ontvangen stimuleringsbudget vanuit Osse Sport- en Preventieakkoord

Op 7 december kregen vier organisaties een stimuleringsbudget uitgereikt. De cheques ter waarde van €250,- werden door wethouder Kees van Geffen uitgereikt. De ideeën van de organisaties sluiten aan bij de ambities uit het Osse Sport- en Preventieakkoord.

De cheques werden uitgereikt aan:
– De Maasdijk, omdat zij naast de reguliere activiteiten ook een Winterrun organiseren. Door middel van deze trailrun door de uiterwaarden langs de Maas breidt de organisatie hiermee het sportaanbod in de gemeente Oss verder uit en laat het zien dat sporten en bewegen in de openbare ruimte op vele plekken mogelijk is.
– Handbalvereniging Dynamico, omdat zij Oldstars Handbal aanbieden voor ouders van jeugdleden en oud-handballers. De vereniging daagt hiermee een doelgroep uit om weer (meer) te gaan sporten en bewegen. En door een nieuw aanbod te ontwikkelen kunnen zij ook meer leden aan hun vereniging binden wat ze sterker en toekomstbestendiger maakt.
– Baseball en Softball Club de Cardinals, vanwege de deelname aan de Masterclass Ledenbinding van NOC*NSF. De vereniging heeft een goed plan ontwikkeld om de leden én vrijwilligers meer te binden aan de club. Hiervoor zijn diverse activiteiten bedacht die het clubgevoel versterken en waarmee vrijwilligers veel waardering krijgen voor hun inzet.
– Monkey Moves Oss, omdat ze een uniek multisport aanbod bieden voor jonge kinderen. Hierbij leren kinderen de basis van 11 sporten en nog veel meer. Ze leggen de basis voor een leven lang gezond bewegen door in tegenstelling tot traditionele sportclub niet te focussen op slechts een tak van sport.

Vraag ook stimuleringsbudget aan
Bent u al partner van het Osse Sport- en Preventieakkoord? En heeft u ook een goed idee dat aansluit bij de ambities van het Osse Sport- en Preventieakkoord? Dan kunt u het een stimuleringsbudget van €250,- aanvragen.