Vier stimuleringsbudgetten toegekend vanuit Osse Sport- en Preventieakkoord

Op woensdag 9 maart ontvingen vier organisaties een stimuleringsbudget ter waarde van €250,-. De ideeën van de organisaties sluiten aan bij de ambities uit het Osse Sport- en Preventieakkoord.

De cheques werden uitgereikt aan:

– TOP Oss, omdat zij gaan samenwerken met andere betaald voetbalclubs in Noord-Brabant en het Brabant Sportfonds om haar maatschappelijke activiteiten uit te breiden. Voor jeugd en jongeren wordt de ‘TOP Oss Street League’ opgezet. Daarnaast geeft TOP Oss een nieuwe impuls aan het Walking Football voor 55-plussers.

– BrabantWonen, omdat ze bewoners stimuleren om mee te doen aan de beweegchallenges in verschillende wijken in de gemeente Oss. De medewerkers van BrabantWonen gaan zelf ook meedoen en zij nodigen één of twee wijkbewoners uit. De beweegchallenges vinden plaats op openbare sport- en beweegplekken in de wijk.

– OBC, vanwege de kartrekkersrol die ze vervullen bij de opstart van een periodiek overleg met de grote binnensportverenigingen in de gemeente Oss. De basketbalvereniging wil op deze manier meer samenwerken om zo het binnensportaanbod te versterken. Het eerste overleg heeft inmiddels plaatsgevonden en daarbij waren ook BC Level, BC Oss, Dynamico, OVOCO en Taekyon Berghem aanwezig

– KV DOT, omdat ze een nieuw aanbod ontwikkelen speciaal voor ouders. Tijdens ‘KombiFit’ kunnen de ouders van de jeugdleden in bewegen terwijl de kinderen trainen. Het sportaanbod is laagdrempelig en niet sport-specifiek. KV DOT wil hiermee meerdere doelgroepen in beweging brengen.

Vraag ook stimuleringsbudget aan
Bent u al partner van het Osse Sport- en Preventieakkoord? En heeft u ook een goed idee dat aansluit bij de ambities van het Osse Sport- en Preventieakkoord? Dan kunt u het een stimuleringsbudget van €250,- aanvragen.