Het voetbalseizoen gaat weer beginnen!

De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat ‘oude’ ritmes weer opgepakt worden. Iedereen gaat weer naar school en naar het werk. Daarnaast betekent het einde van de vakantie voor velen ook nog iets anders. Het voetbalseizoen gaat weer beginnen. Natuurlijk kan ik als voetballer niet wachten om weer het veld op te gaan. Dit is waarom alle voetballers blij zouden moeten zijn om weer te kunnen beginnen.

Sportritme
De vakantie is natuurlijk een tijd om lekker te ontspannen. In de vakantie wil het sporten er nog wel eens bij inschieten. Met de start van het voetbalseizoen komt hier een einde aan. Vanaf nu is het gewoon weer minimaal één keer per week trainen en in het weekend een wedstrijd spelen. Dat zijn toch automatisch alweer 2 tot 3 sportmomenten per week. Dat is mooi meegenomen.

Teammaten weer zien
De gezelligheid op en rond het veld komt weer terug! Het samen trainen, de gemoedelijkheid in de kleedkamer en in de kantine heeft iedere speler gemist tijdens de zomerstop. Die is nu voorbij en dus is het weer tijd voor een portie gezelligheid op het voetbalveld. Naast het fysieke voordeel krijgt je sociale leven dus ook nog een boost.

Humor
Eén van de belangrijkste eigenschappen van amateursport is toch wel de humor binnen het team. De grappen in de kleedkamer en het lachen om elkaars onkunde in de kelderklasse heeft iedereen toch stiekem wel gemist in de vakantie.

Spelen met lekker weer
Het voetbalseizoen speelt zich vooral af in het voorjaar, najaar en in de winter. Er zijn meer momenten dat we met koud weer op het veld staan dan met mooi weer. Zonde! Van die momenten met mooi weer moeten we dus extra genieten. De maanden augustus en september zijn hier ideaal voor. Het voetbalseizoen kan niet snel genoeg beginnen.