Waarom samen sporten leuker is dan alleen sporten

Volgende week is het Valentijnsdag. Een mooi moment de redenen op te sommen waarom samen sporten en bewegen leuker is dan alleen.

Het is gezelliger
Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te gaan sporten. Als je samen gaat sporten maak je meer plezier. Je kunt de dag doorspreken tijdens je wandelronde of lekker bijkletsen. Zo vliegt de tijd voorbij.

Je kunt elkaar motiveren
Samen sporten is ook een stok achter de deur. Het is minder makkelijk om af te zeggen als je samen met iemand gaat sporten. Zo zorg je ervoor dat je niet verzaakt en samen op pad gaat. Ook tijdens het sporten kun je elkaar motiveren. Zit de ander er even doorheen? Dan kun jij hem of haar door de dip helpen.

Je deelt successen
Je kunt elkaar motiveren in mindere tijden, maar minstens net zo belangrijk is het delen van successen. Misschien heb je samen een mooie tijd op de marathon gelopen of ben je gewoon blij dat je toch nog even dat rondje bent gaan wandelen. De prestatie wordt alleen maar mooier als je deze kunt delen met iemand.

Je kunt meer verschillende sporten doen
Naast dat het gezelliger is om samen te sporten of bewegen is het ook praktischer. Door samen te gaan sporten heb je simpelweg meer keuzes. Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan of om te gaan hardlopen? Huur dan eens een tennis- of squashbaan. Als je alleen bent is het lastiger om deze sporten te beoefenen.

Je creëert competitie
Door samen te sporten creëer je competitie. Je wilt tóch niet onder doen voor de ander en gaat daardoor net iets meer je best doen. Hierdoor ga je net iets verder dan dat je zou gaan als je alleen was. Onbewust help je elkaar naar een hoger niveau.