Waarom sporten in de regen helemaal niet zo vervelend is

Het is herfst en dat betekent dat het vaker regent. Een goede reden om niet meer naar buiten te gaan om te sporten en te bewegen zou je misschien denken. Niets is minder waar. Sporten en bewegen in de regen is helemaal niet zo vervelend dan je misschien denkt. Hieronder sommen we een aantal voordelen op.

Schonere lucht
Veel mensen beweren dat er na of tijdens regen meer zuurstof aanwezig is in de lucht. Dat is niet helemaal waar, want het zuurstofpercentage is altijd even hoog. Wel is het zo dat een regenbui kleine stofdeeltjes wegspoelt. Daardoor is de lucht schoner en kun je makkelijker ademhalen.

Voldoening
Sporten met mooi weer is ook leuk, maar de echte diehards laten zich niet afschrikken door een beetje regen. De eerste stap is nog het moeilijkste. Kom van de bank af en ga de regen in! Als je eenmaal onderweg bent en als je thuiskomt voel je nóg meer voldoening dan tijdens een sportsessie met mooi weer.

Minder warm
Als je net start is het misschien nog even koud, maar als je even bezig bent stijgt je lichaamstemperatuur. Dan pas voel je hoe fijn de verkoelende regen is. Je krijgt het ook minder warm dan op een zonnige zomerdag.

Meer energie
De verleiding is groot om na een lange werkdag lekker op de bank een serie te kijken. Zeker als het regent. Juist een beetje beweging in de regen zal je goed doen. Door te gaan bewegen word je energieker. Netflix wacht wel tot na het sporten!

Je beweegt meer
Stilstaan in de regen is niet fijn. Je blijft daarom tijdens een wandeling of work-out in de regen meer in beweging. Zo is je beweegmoment nog effectiever en haal je er alles uit wat erin zit.