Wandelroute Hartje Ruwaard wordt van de wijk!

Zondag 19 januari is de wandelroute ‘Hartje Ruwaard’ overdragen aan de wijk Ruwaard. Tijdens het evenement Snertwandeling, die werd georganiseerd voor het goede doel, werd de route symbolisch overgedragen aan Anton Mulders, één van de vrijwilligers in Ons Huis van de Wijk. De vrijwilligers zullen zich nu gaan richten op het beheren en verbeteren van deze unieke en digitaal interactieve wandelbeleving.

Al een geruime tijd is de wijk Ruwaard een mooie wandelroute rijker. Een activiteit waar verbinden, ontmoeten, beleven en bewegen centraal staan. De route zit boordevol cultuur, historie, natuur en sport en bewegen. Dankzij de energie van samenwerkende partners Sport Expertise Centrum, GGD, gemeente Oss, Brabantzorg, Ons Welzijn en diverse bewoners van de wijk zelf, is er in 2018 een route ontstaan die de bewoners met de mooiste plekjes van de wijk verbindt. Deze initiatiefnemers kunnen nu met een gerust hart het stokje overdragen en route symbolisch weer terug ‘aan de wijk’ geven. Ons Huis van de Wijk heeft aangegeven dat zij, als centraal punt in de wijk, deze taak op zich nemen. Tom van Ooij van het Sport Expertise Centrum is blij dat de route overgedragen is aan de vrijwilligers in de wijk. Tom zegt hierover: ‘Met het overdragen van de route aan de vrijwilligers van Ons Huis van de Wijk hopen wij dat de wandeling nóg dichterbij de mensen komt, waardoor je de wandeling continue kunt blijven herontdekken.’

Het wandelevenement zondag was een initiatief van Stichting Koppie-Au, die zich inzet voor kinderen met de diagnose hersentumor. Met een groot aantal inschrijvingen was de wandeling een succes en kan er met het ingezamelde geld verder onderzoek worden gedaan naar behandelmethodes voor deze ziekte. Het wandelevenement werd ondersteund door diverse ambassadeurs, zoals zang -en muziekgroep Wereldvrouwen, wijkdichteres Astrid Noordam, Kinderboerderij Elzenhoek, en het Sport Expertise Centrum.

Wilt u meer weten over deze bijzondere wandeling? Kijk dan op de website van Ons Huis van de Wijk!