Wat je zeker moet onthouden van de Expertmeeting 2020

Fred Pijls, voorzitter Raad van Bestuur GGZ Oost Brabant, was de gastspreker van de Expertmeeting 2020.  We verzamelden de 4 belangrijkste inzichten van de avond.

Denk breder dan bestaande domeinen
Samenwerken maakt je sterker. Door over je eigen grenzen heen te kijken, kun je veel meer vooruitgang behalen dan door in je eigen domein te blijven. Op deze manier profiteer je van elkaars kennis en kunde.

Bewegen is een middel
Sport en bewegen is een uitstekend middel om problemen op te lossen. Bij sport en bewegen wordt je mentale, sociale en fysieke veerkracht aangesproken. Door de veerkracht de vergroten ben je beter in staat problemen op te lossen.

Sport verbindt
In teamverband sporten vraagt iets van de sociale verhoudingen. In Japan wordt op basisscholen gejudood vanwege het pedagogische aspect, maar ook vanwege het lichamelijke, psychische en vooral het sociale aspect. Door samen te sporten wordt de verbinding tussen burgers vergroot.

Sportaanbieders zijn de spil van de samenleving
Als sportaanbieders zich openstellen zijn ze de spil van de samenleving. Door de deuren maximaal voor elkaar open te zetten, ontstaan nieuwe samenwerkingen. Zo kan een sportaanbieder bijdragen aan een betekenisvolle sportieve daginvulling.

Klik hier om de resultaten van de Osse sportenquĂȘte terug te lezen.