Wil jij actief blijven in de kerstvakantie?

Nog anderhalve week en dan is het Kerstmis. Een tijd van gezelligheid en lekker eten. Maar dit betekent niet dat je alleen maar stil hoeft te zitten. De dagen rondom Kerstmis en nieuwjaarsdag zijn ideaal om iets actiefs te ondernemen. We geven alvast wat tips.

Wandelen
Trotseer de kou en ga lekker naar buiten. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Stippel een leuke route uit of wandel gewoon het bos in zonder route. Ga uren wandelen of loop gewoon een rondje na het kerstdiner. Wandelen is laagdrempelig en heeft heel veel voordelen. Zo versoepelt wandelen je spieren en versterkt het je botten, het verlaagt je stress- en cholesterolniveau en het zorgt ervoor dat je beter slaapt. Ga je graag met een groep wandelen? Dan is de Nieuwsjaarsloop van A.V. Oss’78 echt iets voor jou. Deze wandeltocht vindt plaats op zondag 5 januari.

Schaatsen
De kerstvakantie is de ideale tijd om te gaan schaatsen. De keuze uit geschikte banen is dan veel groter, omdat er in veel dorpen en steden tijdelijke schaatsbanen worden aangelegd. Ook in Oss kun je in de kerstvakantie weer vooruit. Wil je liever grotere rondes maken? Ga dan naar langeafstandsbanen in bijvoorbeeld Nijmegen, Eindhoven of Tilburg.

Zwemmen
Als je het buiten toch te koud vindt, is zwemmen een goed alternatief. Zwemmen is heel goed voor je lijf. Het zorgt namelijk voor meer spiermassa, het verbetert je conditie en is niet belastend voor je gewrichten. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om te zwemmen. Kies zelf of je baantjes gaat trekken of dat je wilt genieten van de golven in het Golfbad.

Tennissen
Huur een binnen- of buitenbaan bij één van de tennisverenigingen in de gemeente Oss en speel een tennispartij. Het is leuk om te doen met vrienden of familie. Tennis is geschikt voor alle leeftijden, dus iedereen kan meedoen. Zo blijf je in de vakantie toch actief bezig en ontwikkel je ook nog eens je hand-oog coördinatie.

Voetballen
Wil je met je voetbalteam of vrienden toch nog een wedstrijdje voetballen in de winterstop? Trommel je teamleden op, huur een zaal en speel een wedstrijdje. Als je liever buiten voetbalt dan zijn de Cruyff Courts aan de Brabantstraat en de Vijversingel in Oss goede alternatieven. Plezier gegarandeerd!