Winnaars Osse Sportawards zijn bekend!

Maandagavond werden de Osse Sportawards uitgereikt in theater De Lievekamp. Ook werden de Nederlands kampioenen en de sporters die een podiumplaats op een EK of WK behaalden in het zonnetje gezet. De avond werd bezocht door zo’n 400 gasten.

Sportman van het Jaar 2019
In deze categorie ging de award naar Mitchell van Bergen. Mitchell is op dit moment één van de smaakmakers van sc Heerenveen. In 2019 maakte hij ook zijn debuut bij Jong Oranje. Mitchell bleef Jan van Tongeren en Milco Abrahams voor. De prijs werd uitgereikt door Marc Ghering, directeur van het Sport Expertise Centrum.

Sportvrouw van het Jaar 2019
Bij de vrouwen ging de award naar Bodine Schoenmakers. De andere kanshebbers in deze categorie waren Martine van Onna en Sanne Voets. Bodine werd Nederlands kampioen taekwondo, nam deel aan het WK en heeft een zilveren medaille behaald op het EK. Kees van Geffen overhandigde de award aan de vader van Bodine, omdat Bodine zelf op trainingskamp was.

Sporttalent van het Jaar 2019
Uit handen van esporter Koen Schobbers ontving judoka Laurens Wilms de award voor Talent van het jaar. Laurens veroverde in 2019 de Open Nederlandse titel. In maart veroverde hij ook nog de Nederlandse titel in zijn leeftijds- en gewichtsklasse. Op het NK voor senioren behaalde hij meteen een zilveren medaille. De andere genomineerden in deze categorie waren Elise Uijen en Jannes Beuker.

Sportteam van het Jaar 2019
Olympia’89/DOS’80 heren 1 mag zich het Sportteam van het jaar 2019 noemen. De heren wisten in 2019 voor het eerst in de historie promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Een prestatie van formaat. Hierdoor bleven ze s.v. O.S.S.’20 en TOP Oss voor in de verkiezing van Sportteam van het jaar. De award werd overhandigd door Stefan van Zijtveld van Medifit.

Sportakkoord Stimuleringsaward
Dit jaar werd voor het eerst de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt. De award ging naar VIP en Herpinia. De 5 genomineerden hebben voorafgaand aan de Osse Sportawards hun initiatief gepitcht. Daarna heeft de stuurgroep van het Osse Sportakkoord besloten dat dit initiatief de Sportakkoord Stimuleringsaward dit jaar krijgt. De award werd uitgereikt door Peter de Bruin, directievoorzitter van Rabobank Oss.

Unieke Sportprestatie
Bram van deer Heijden en Sieb Stiemer werden door Sanne Voets in het zonnetje gezet voor hun Unieke Sportprestatie in 2019. Bram maakt deel uit van het team van VVV-Venlo dat deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie voor voetballers tot 18 jaar. Sieb deed in augustus mee aan de World Transplant Games, de Olympische Spelen voor sporters die een transplantatie hebben ondergaan. Hij won daar 2 medailles.