Winnaars Osse Sportawards worden bekend gemaakt tijdens online show

De winnaars van de Osse Sportawards worden op 25 januari bekend gemaakt tijdens een online show. Ook worden ook alle kampioenen op een ludieke manier in het zonnetje gezet. De show start om 20:00 uur, duurt ongeveer 30 minuten en is te bekijken via het YouTube kanaal van het Sport Expertise Centrum en via Dtv. Eerder werd al bekend dat de opzet deze editie anders is dan andere jaren.

Programma voor alle Ossenaren
Het programma bestaat uit een aantal verrassingselementen. De show vindt plaats vanuit een unieke openluchtstudio en is dit jaar meer dan ooit leuk voor iedereen die interesse heeft in sport in de gemeente Oss. Zo is er aandacht voor een Osse sportfamilie. Het vreemde sportjaar 2020 wordt uitgelicht met portretten en verhalen van Osse sporters. Sommige sporters kwamen niet of nauwelijks in actie en moesten zelfs hun trainingen aanpassen of stoppen. Anderen zagen een kampioenschap of promotie plotseling verdwijnen of de Olympische Spelen met een jaar uitgesteld worden. Gek genoeg waren er ook sporters die juist meer in de publiciteit kwamen.

3 verschillende categorieën
Dit jaar is er één Osse Sportaward voor de meest aansprekende prestatie van 2020. De categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam zijn hiervoor eenmalig bij elkaar gevoegd.

Net als vorig jaar wordt ook dit jaar de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt. De award gaat naar de organisatie die het ontvangen stimuleringsbudget het beste heeft ingezet.

Nieuw dit jaar is de Regenboogaward. Deze award is een initiatief van Regenboogstad Oss, COC Noordoost Brabant en het Sport Expertise Centrum. De award gaat naar een initiatief van een sportaanbieder om het sportklimaat en respect voor mensen uit de LHBTI+ gemeenschap te verbeteren.