Wat je zeker moet onthouden van de Expertmeeting 2019

Bastiaan Riemersma, Hoofd Jeugdopleidingen Willem II, en Eric Kersten, directeur van Team TOC, spraken tijdens de Expertmeeting over de ervaringen in hun vakgebied. We verzamelden de 5 belangrijkste inzichten van de avond.

Innovatie is uitproberen
Innovatie ontstaat door iets nieuws te proberen. Dit betekent dat je soms moet kiezen voor het onzekere. Juist door deze keuze te durven maken ontstaat innovatie.

Neem het beste uit verschillende werelden
Staar je niet blind op je eigen sport of branche. Juist door in andere werelden te kijken, ontwikkel je nieuwe idee├źn. Door uit iedere wereld het beste mee te nemen, kun je een eigen visie ontwikkelen. Kijk ook eens over de landsgrens. Heb je niet de mogelijkheid om daar fysiek een kijkje te nemen? Lees dan eens een boek over een andere sport of branche.

Focus op plezier en vooruitgang
Als je iets langer moet doen, moet het leuk zijn om het vol te houden. Daarom is het belangrijk om leuke activiteiten aan te bieden. Sport en bewegen moet bovenal leuk zijn om te zorgen dat kinderen blijven sporten en bewegen. Overigens geldt dit niet alleen als je mensen aan het sporten en bewegen wilt krijgen, maar ook bij het organiseren van een evenement. Probeer eens een spelelement toe te voegen aan het evenement en zorg ervoor dat het publiek ook vermaakt wordt.

Motivatie is belangrijker dan talent
Wordt bij jouw vereniging geselecteerd op talent? Kijk dan in de toekomst eens wat verder en let er ook op in welke mate iemand gemotiveerd is. Iemand met minder talent kan met de juiste motivatie verder komen dan iemand met veel talent en weinig motivatie. Daarnaast is het bij jonge kinderen nauwelijks te voorspellen hoe goed ze uiteindelijk worden. Leg de nadruk tijdens dit proces op ontwikkeling. Iemand die zichzelf wil ontwikkelen, komt vaak verder.

Breng sport naar de mensen toe en heb lef
Krijgt jouw evenement of sport weinig aandacht? Of heeft jouw vereniging weinig leden? Ga dan eens op zoek naar een creatieve oplossing. Zorg ervoor dat de sport naar de mensen toegebracht wordt en dat de sport zichtbaar is. Zo komen mensen in aanraking met de sport en komt je sport in de spotlight. Ben niet te afwachtend en toon lef!