Zo bereid je jezelf voor op sporten en bewegen bij warm weer!

Het wordt warm de komende dagen. Dit betekent niet dat je helemaal niet meer kunt sporten en bewegen, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het warme weer. We geven je een paar tips.

Doe het rustiger aan
Je lichaam spant zich extra in bij warm weer. Daarom is het belangrijk om het wat rustiger aan te doen. Sport wat minder lang en luister naar je lichaam. Daarnaast is het belangrijk om langzaam te starten. Doe een warming-up om aan de warmte te wennen.

Drink voldoende
Je verliest meer vocht bij warm weer. Begin al voor het sporten met het drinken van water en voorkom dat je dorst krijgt. Neem tijdens het sporten een bidon mee, zodat je je vochtbalans op peil kunt houden. Het is ook belangrijk om na het sporten water te blijven drinken.

Zorg voor goede kleding
Draag zoveel mogelijk ademende kleding. Deze kledingstukken zorgen ervoor dat het zweet kan verdampen. Draag geen zwarte kleding, want deze houdt de warmte vast. Bescherm je ogen door een zonnebril te dragen.

Smeer je in
Smeer je goed in met een zonnebrandcrème die UV-A en UV-B straling tegenhoudt. Denk eraan om alle lichaamsdelen in te smeren die in aanraking komen met zonlicht, zoals je nek en hoofd.

Ontloop de warmste momenten
Het is niet handig om op het warmste moment van de dag te gaan sporten en bewegen. Kies er liever voor om in de ochtend te gaan sporten. In de ochtend is het koeler dan in de avond. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook nog eens fit aan je dag begint.