Zo eenvoudig is het om meer te bewegen

Over sport en bewegen wordt vaak heel ingewikkeld gedaan. Zo zou het bijvoorbeeld veel tijd en moeite kosten. Eigenlijk is het juist heel eenvoudig om door wat kleine aanpassingen meer te bewegen. Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij geven je 5 tips die je meteen toe kunt passen.

1. Denk na over je vervoersmiddel
Niets is makkelijker dan om vanuit je huis direct de auto in te stappen. Denk voordat je gaat vertrekken na over de alternatieven. Is het mogelijk om de fiets te pakken of kun je zelfs te voet gaan? Soms is de auto de enige optie, maar je zult erachter komen dat je in veel gevallen ook een alternatief hebt. Ben je van plan om met de auto te gaan? Pak dan de fiets. Ben je van plan om met de fiets te gaan? Ga dan wandelen. Door deze kleine aanpassing ben je meer in beweging. In veel gevallen kost deze aanpassing je waarschijnlijk maar enkele minuten.

2. Zet je auto verder weg of stap een halte eerder uit
Zelfs als je geen andere optie hebt dan reizen met de auto of het openbaar vervoer, kun je nog wat extra beweging meepakken. Zet je auto op een parkeerplaats die wat verder van je bestemming afligt. Reis je met het openbaar vervoer? Stap dan een halte eerder uit. Zo maak je toch nog een extra wandelingetje.

3. Pak de trap
Bijna iedereen zal deze situatie herkennen. Je loopt in een winkelcentrum of op een treinstation. Je slentert met de menigte recht op de roltrap af en voordat je het weet ben je een verdieping hoger of lager. Zonder erbij na te denken heb je zojuist een mooie kans op wat meer beweging laten liggen. Bijna altijd heb je naast de roltrap of lift trappen. Volg eens niet de menigte en pak de trap! Het is makkelijker dan je denkt.

4. Maak een lunch- en avondwandeling
Heb je een baan waarbij je veel zit? Ga dan in je pauze een wandeling maken. Hierdoor voorkom je dat je ook tijdens de pauze weer gaat zitten. Daarnaast kom je in de frisse buitenlucht, waardoor je misschien wel nieuwe ideeën opdoet. Plof je na het avondeten op de bank? Maak dan een avondwandeling. Zo voorkom je dat je heel de avond op de bank zit en ben je ‘s avonds ook nog even actief bezig.

5. Doe een leuke activiteit in het weekend
Nee, je favoriete serie bingewatchen is niet wat we bedoelen. Trek eropuit en ga wandelen in het bos, maak een fietstocht of huur een kano en ga het water op. Hierdoor ben je lekker actief bezig met je vrienden of familie en maak je de grootste lol.

Het moment dat je jezelf realiseert dat er een heleboel moderne verleidingen, zoals liften, roltrappen en auto’s op de loer liggen die bewegen ontmoedigen, heb je de oplossing al voorhanden. Je hoeft dan alleen nog maar ‘nee’ tegen de verleidingen te zeggen.