Battle Fitste School, wie wordt de fitste school van Oss?

Van 8 t/m 12 april 2019 vindt de Battle Fitste school plaats. Verschillende basisscholen uit Oss zullen weer de strijd met elkaar aangaan om te kijken wie de fitste en gezondste school van Oss wordt.

De Battle Fitste School bestaat uit een dagelijkse portie bewegen en bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl. Door middel van een interactief programma bewegen de leerlingen door de week heen naar de Fitste School van Oss! De Battle is een initiatief van Het Sport Expertise Centrum in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht en zijn partners. Er zullen tijdens deze week verschillende ‘Challenges’ worden gehouden tussen de scholen, maar elke school krijgt ook de vrijheid om te laten zien wat zij doen op het gebied van bewegen en gezondheid. De vorige editie is gewonnen door basisschool Sterrebos.

Hoe zit de week eruit?
Maandag 8 april: De Battle begint met de Hoepel Challenge! Welke school zet een nieuw record neer en krijgt de meeste punten voor deze Challenge?

Dinsdag 9 april: Samen met de leraar of lerares in beweging. Bewegend leren begint een nieuwe trend te worden. Samen The Daily Mile afleggen of bewegend sommen leren. Voor elke inzending zijn er punten te verdienen!

Woensdag 10 april: Water drinken is erg goed en gezond voor iedereen! Echter is het lastig te meten hoeveel ieder kind drinkt en daarom hebben we iets anders bedacht. Namelijk de Water Bottle Challenge.

Donderdag 11 april: Op deze dag is het tijd voor de Foto Challenge. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen op één foto te zetten met een bidon water of een stuk fruit.

Vrijdag 12 april: De week wordt afgesloten met de Koningsspelen. Dit is een bonusdag voor de scholen.