Benthe Matthieu kijkt terug op sportjaar 2020

In aanloop naar de Osse Sportawards spraken we met sporters en betrokkenen over het succesvolle sportjaar dat ze achter de rug hebben ondanks de coronacrisis. In de derde aflevering kijken we terug met Benthe Matthieu.

Zou je wat meer over jezelf kunnen vertellen en over je prestaties in 2020?
‘Ik ben 12 jaar en ik woon in Berghem. Op 25 januari 2020 ben ik Open Nederlands kampioen Taekwondo Sparring geworden in Helmond.’

Wat was je eerste reactie na het behalen van het kampioenschap?
‘Ik was heel blij. Ook omdat dit de eerste keer was dat ik eerste werd tijdens de Open Dutch en ik wilde het heel graag.’

Kun je aangeven wat corona dit jaar voor jouw sportjaar betekend heeft?
‘Door corona mocht ik tijdens de eerste lockdown een hele tijd niet trainen. Na een tijdje mochten we buiten trainen als we voldoende afstand hielden. Na de zomervakantie mochten we weer binnen trainen, maar dat was niet voor lang, want toen moesten we weer in lockdown. Ook gingen wedstrijden niet door.’

Waar beoefen je deze sport normaal gesproken?
‘Bij Taekyon Berghem. Het is altijd gezellig onderling, we doen leuke dingen en niet elke training is hetzelfde.’

Hoe ben je eigenlijk bij deze sport gekomen?
‘Ik mocht een sport uitkiezen en heb toen verschillende sporten uitgeprobeerd. Ik vond taekwondo het leukst, omdat je veel beweging hebt en lekker actief bezig bent. Je hebt verschillende onderdelen, zoals tuls, sparren en hoogtesprong. Ik vind sparren het leukst.’

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken als sporter?
‘Ik zou graag mee willen doen aan internationale toernooien, zoals bijvoorbeeld een EK.’

Wat verwacht je van de komende Osse Sportawards, die dit jaar als online show plaatsvindt?
‘Het zal anders zijn dan normaal, maar hopelijk wel leuk.’