Het Hooghuis behaalt certificaat Gezonde School: Bewegen en Sport!

Het Hooghuis locatie Stadion heeft het themacertificaat Bewegen en Sport behaald in het kader van de Gezonde School. In 2015 zijn alle scholen al benoemd als Gezonde School op het gebied van voeding. Op maandag 19 februari werd het themacertificaat Bewegen en Sport op ludieke wijze door wethouder Kees van Geffen uitgereikt. De wethouder is op de klimwand tot grote hoogte geklommen onder de veilige en deskundige begeleiding van schooldirecteur Jan van Vucht om het vignet op te halen en te overhandigen. Leerlingen keken enthousiast toe.

De sportieve school voldoet aan alle voorwaarden van het vignet door het uitgebreide aanbod van binnen- en buitenschoolse sportactiviteiten. Stadion biedt niet alleen de mogelijkheid om sportief talent te ontdekken, maar ook om deze verder te verdiepen. De bekende opleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid (SDV) is van naam veranderd en heet vanaf dit schooljaar Sport & Lifestyle. Het is dus zeer begrijpelijk dat Stadion dit vignet is toegekend.

Het vignet is behaald en mogelijk gemaakt door de goede samenwerking van Het Hooghuis met het Sport Expertise Centrum (SEC), de GGD en de gemeente Oss. Kees van Geffen: ‘dit vignet is hartstikke verdiend. Ik ben erg trots op deze Osse samenwerking’!

Ook het SEC is erg trots op Het Hooghuis, aldus directeur Marc Ghering. ‘Het is mooi om te zien dat sport en bewegen hoog in het vaandel staat bij Het Hooghuis in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) én dat onze organisatie daar wat aan kan bij dragen. Ook op de andere scholen van Het Hooghuis is er volop aandacht voor Bewegen en Sport. Ik verheug me op de uitreiking van de volgende vignetten’.