Ruim 100 deelnemers verwacht bij het Unieke Family Fun Festival

Op zaterdag 22 juni vindt de eerste editie van het Unieke Family Fun Festival plaats op Sportpark Rusheuvel. Het beweegfestival is voor gezinnen waarin in ieder geval één gezinslid te maken heeft met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ruim 100 mensen hebben zich aangemeld voor dit festival.

Een dag vol activiteiten
De velden van de hockeyclub MHC Oss zullen tussen 11:00 en 15:00 uur vol staan met te gekke activiteiten als springkussens, een stormbaan, evenwichtsparkoers, lasergames, Playtech, Silent Swing en veel meer. Sportaanbieders bieden ieder half uur een sportieve clinic aan. Daarnaast is er de mogelijkheid om geschminkt te worden en als gezin een foto te maken in de fotobooth. Een DJ zal het festival muzikaal begeleiden.

Organisatie kijkt uit naar het festival
‘Het idee is ontstaan omdat wij eigenlijk geen evenement op de kaart zagen staan waarin gezinnen met elkaar op konden trekken’, aldus Tom van Ooij van het Sport Expertise Centrum. Tom vertelt verder: ‘Veel evenementen zijn gericht op de individuele deelnemer die doordeweeks samen met diverse dagbestedingen langskomen. Nu willen we juist het gezin centraal zetten. De weersvoorspellingen worden steeds gunstiger, dus we gaan er een fantastisch evenement van maken.’

Aanmelden is nog mogelijk
Een gezinsticket kost 10 euro en er mogen met dit ticket maar liefst vier mensen mee naar het festival. Een individuele inschrijving kost 5 euro. Inschrijven kan via www.moveoss.nl. Ook is het mogelijk om bij de ingang van het festival nog een kaartje te kopen! Het evenement is voor jong en oud en iedereen is uiteraard welkom.