Stimuleringsbudget vanuit Osse Sport- en Preventieakkoord uitgereikt aan vier organisaties

Op 30 mei ontvingen vier organisaties een stimuleringsbudget van €250,-. Wethouder Jacco Peter Hooiveld reikte de cheques uit aan organisaties die aan de slag gaan met ideeën die aansluiten bij de ambities uit het Osse Sport- en Preventieakkoord.

De cheques werden uitgereikt aan:

– Rucrea, omdat zij zich inzetten voor laagdrempelig bewegen in de wijk via Wandelroute Hartje Ruwaard. Het beheer van de route komt in handen van de vrijwilligers uit de wijk en iedere week loopt een groepje wijkbewoners de route.

– Kernraad Haren, omdat zij een sociale beweegtuin willen realiseren. De sociale beweegtuin is een openbare, multifunctionele en toegankelijke voorziening die voor iedereen te gebruiken is ongeacht cultuur, achtergrond of financiële redenen. Met het initiatief willen zij de leefbaarheid bevorderen, de vitaliteit stimuleren, de sociale samenhang en participatie onder de gemeenschap versterken.

– Samenwerkingspartners Sportpark Rusheuvel, omdat zij een open dag organiseren om mensen kennis te laten met het sportaanbod op het sportpark. Op deze dag gooien de verenigingen van Sportpark Rusheuvel de poorten open en zorgen ze dat bezoekers de sport en de vereniging kunnen leren kennen.

– Thuis in Oss, omdat zij sportmaterialen aanschaffen zodat kinderen in de noodopvang kunnen sporten. Met het sportmateriaal wordt het mogelijk dat jongeren van de noodopvang veilig en verantwoord kunnen sporten.

Vraag ook stimuleringsbudget aan
Bent u al partner van het Osse Sport- en Preventieakkoord? En heeft u ook een goed idee dat aansluit bij de ambities van het Osse Sport- en Preventieakkoord? Dan kunt u een stimuleringsbudget van €250,- aanvragen.