Try-out Sports: Bijna de helft van de deelnemers wordt lid van sportvereniging!

Basisscholieren en hun ouders geven Try-out Sports een 8 als rapportcijfer.

In het afgelopen half jaar heeft Thieu Bongers, student van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in opdracht van het Sport Expertise Centrum (SEC) onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de deelnemers over Try-out Sports. Dit project wordt al jarenlang georganiseerd door het SEC in samenwerking met sportverenigingen. Vroeger werd dit project “schoolsport” genoemd. Jaarlijks doen er ruim 700 basisscholieren mee aan een of meerdere kennismakingscursussen.

Resultaten tevredenheidsonderzoek 2017

  • Afgelopen jaar hebben voornamelijk de basisscholieren tussen 5 en 9 jaar hebben deelgenomen aan Try-out Sports. De verhouding jongens en meisjes was 60/40.
  • De belangrijkste motivatie om deel te nemen aan Try-out Sports is om een sport te leren kennen.
  • 44 procent van de deelnemers lid is geworden bij de sportvereniging waar hij/zij een kennismakingscursus heeft gevolgd.
  • 48 procent van de deelnemers gaat in de toekomst nogmaals deelnemen aan Try-out Sports.
  • 97 procent van de deelnemers is zo enthousiast over Try-out Sports dat ze het gaat aanbevelen in zijn of haar omgeving.
  • De deelnemers geven het project gemiddeld een 8 als rapportcijfer.

Inschrijven het hele schooljaar mogelijk

Kinderen en ouders die er nog niet in zijn geslaagd om hun favoriete sport te ontdekken hoeven niet te wanhopen. Inschrijven voor één of meerdere cursussen is het hele jaar mogelijk op onze website. Tot uiterlijk 1 week voor het begin van een cursus kunnen deelnemers zich aanmelden.

Inschrijven kan hier!