UniK gaat samenwerken met Sport Expertise Centrum om klanten letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen

Janneke de Schutter (directeur/bestuurder UniK) en Marc Ghering (directeur Sport Expertise Centrum) tekenden op woensdag 13 oktober een samenwerkingsovereenkomst. Door deze overeenkomst kunnen klanten van UniK deelnemen aan het programma ‘Sportmaat’.

Met de ondertekening van de overeenkomst wordt de kracht van sport en bewegen als middel nog eens onderstreept. UniK gelooft in de kracht van haar klanten en stimuleert hen daarbij om zichzelf te blijven ontwikkelen. Tijdens Sportmaat kunnen ze dat ook samen met anderen doen.

Onder begeleiding van SEC-professionals volgen Wmo-klanten met een gerichte ondersteuningsvraag, collectief het programma Sportmaat waarbij zij wekelijks op maat in beweging zijn. Tijdens Sportmaat wordt sport en bewegen ingezet om mensen stappen te laten zetten op de participatieladder. Denk daarbij aan het ontwikkelen van (meer) zelfvertrouwen, mentale en fysieke belastbaarheid, het verbeteren van dagelijkse structuur en het vergroten van zelfredzaamheid. Ook de begeleiders van UniK worden betrokken bij Sportmaat en kunnen klanten extra ondersteunen en stimuleren.

Met de aangereikte vaardigheden leren de klanten om veerkrachtiger te worden, zodat zij hun eigen leven beter kunnen inrichten om wellicht, op termijn, minder een beroep op hulpverlening te hoeven doen.

Janneke de Schutter en Marc Ghering zijn blij met de overeenkomst:
Janneke: ‘Positieve gezondheid en het veel breder kijken naar gezondheid is belangrijk voor ons, voor zowel klanten als onze medewerkers. Daar horen sport en bewegen zeker bij. Voor onze klanten is een gezonde levensstijl niet altijd even vanzelfsprekend. We willen ze graag ondersteunen om zich fitter te voelen en écht mee te kunnen doen. Deze samenwerking met het SEC is daarom een extra steuntje in de rug voor onze klanten. We zijn benieuwd naar wat we in beweging gaan zetten!’

Marc: ‘Wij zijn blij dat we sport en bewegen als middel kunnen inzetten om maatschappelijke problemen aan te pakken. Bewegen is in dit geval echt vooruitgaan.’