Winnaars Osse Sportawards zijn bekend!

Maandagavond werden de Osse Sportawards uitgereikt in theater De Lievekamp. Ook werden de Nederlands kampioenen en de sporters die een podiumplaats op een EK, WK of bij een wereldbekerwedstrijd behaalden in het zonnetje gezet. De avond werd bezocht door zo’n 200 gasten.

Uitreiking Sportawards
De awards gingen naar voetballer Arnaut Danjuma Groeneveld (sportman), amazone Sanne Voets (sportvrouw) en motorcrosser Ivano van Erp (sporttalent). De jury vond de prestaties van deze sporters het meest bijzonder.

Sportakkoord Stimuleringsaward
Dit jaar werd ook de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt. De award ging naar het initiatief van Stichting Urban Sports Oss. Ze zetten zich in voor de aanleg van een Calisthenicspark in de gemeente Oss. De stuurgroep van het Osse Sport- en Preventieakkoord heeft besloten dat dit initiatief de Sportakkoord Stimuleringsaward dit jaar krijgt.

Aandacht voor Uniek Sporten en Wheelchair Tennis Masters 2022
Daarnaast werd er deze avond ook aandacht besteed aan de mogelijkheden voor Unieke Sporters op Sportpark de Rusheuvel. Een aantal spelers van het G-team van MHC Oss daagden presentator Justin Hendriks uit voor een hockeycircuit. Tijdens de show werden 300 zachte tennisballen in de zaal verspreid om aandacht te vragen voor de Wheelchair Tennis Masters 2022. Met een winactie werden twee kaartjes voor dit toernooi weggegeven. Het toernooi vindt van 30 oktober tot en met 6 november plaats in Oss.