Zwemvaardigheidslessen zijn van start gegaan!

De zwemvaardigheidslessen worden iedere vrijdagochtend gegeven aan een groep 6 van diverse scholen in de gemeente Oss. Dit jaar zijn dat 34 groepen van 21 scholen. De lessen duren een uur en worden gegeven door Zwem & Polo Club Arethusa in het Golfbad Oss. Ze krijgen hierbij ondersteuning van studenten van ROC de Leijgraaf. Vandaag vond de officiƫle start plaats in het bijzijn van wethouder Kees van Geffen.

Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met de zwemsport en waterpolo. Daarnaast trainen ze hun zwemvaardigheid en conditie. De kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, krijgen een aangepast programma en worden gestimuleerd om alsnog te leren zwemmen. Hierbij krijgen ze hulp van de gemeente Oss en het Golfbad. Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen hun eerste zwemdiploma gratis halen. Speciaal voor kinderen vanaf groep 7 tot 18 jaar die nog geen zwemdiploma hebben, is er de vangnetregeling van de gemeente Oss.

In de toekomst willen Arethusa, Golfbad Oss, gemeente Oss, ROC de Leijgraaf en het Sport Expertise Centrum structureel zwemvaardigheidslessen gaan aanbieden. Groep 6 of 7 van alle basisscholen krijgen dan 1 of 2 keer per jaar een zwemles om de zwemconditie te onderhouden. De zwemveiligheid wordt hierdoor vergroot.